Availability
of accomodation
Family destination
Met het gezin in de catamaran
Ontdek het zeilen in gezinsverband op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in het zomerseizoen met een...
Ontdekking
Share

Een streek om te ontdekken


De streek "les Cheires"  gelegen in het hart van het regionale Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne, tussen de Keten van de Puys en het Massief van de Sancy, is een streek met middelgebergte tussen de 450 en 1525m.
Het sporten en recreatie in de vrije natuur zijn belangrijke troefkaarten en zijn de basis voor de ontwikkeling van het toerisme. De streek staat op de 4e plaats qua bezoekers in de Auvergne, door zijn diversiteit van aangeboden activiteiten.
Het erfgoed staat op de 2e plaats van interesses van onze bezoekers met speciaal, Saint Saturnin, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

In 2006, heeft de gemeente Les Cheires, het toezicht van de toeristische instellingen, toevertrouwd aan de EPIC Toeristenbureau LES CHEIRES (Vestiging Publiek, Industrieel en Commercieel) Dit betreft het Toeristenbureau Intercommunal, het meer van Aydat met zijn stranden en zijn watersportcentrum, de culturele afdeling van Saint-Saturnin en Pessade puur Natuur, een nieuw aanbod van activiteiten in de vrije natuur, in ieder seizoen.


 
 

Intergemeentelijk...
 

De Gemeente les Cheires, opgericht op 1 januari 2000, bestaat uit 11 dorpen (11000 inwoners) : Aydat, Chanonat, Cournols, Le Crest, Olloix, St Sandoux, St Amant Tallende, St Saturnin, Saulzet le Froid, Tallende et Le Vernet Ste Marguerite.

Deze elf dorpen vormen een overgangsgebied tussen de steden rondom en buitenwijken van Clermont-Ferrand en de landelijke omgeving.
 
Contact Toegang
Office de Tourisme Intercommunal - Onze receptie kantoren | Partners | Pers | Groepen
Wettelijke vermeldingen
Facebook Twitter Office de Toursime Intercommunal LAVE Parc naturel régional des Volcans d'Auvergne